לא פחות חדשות

סטודיו ישראלי לבניית אתרים הפך בעלי עסקים קטנים להצלחות: "הרצון העז שלנו לתרום לעולם מתממש דרך האפשרויות הבלתי מוגבלות שגילינו בעולם בניית האתרים והמיתוג לשוק הישראלי"

הסיפור מאחורי הקלעים: איך צוות קטן יוצר השפעה גדולה בשוק העסקים הקטנים

תוהים כמה לקוחות פוטנציאליים הפסדתם היום כי אין לכם אתר לעסק? בעולם הדיגיטלי המתפתח במהירות, סטודיו ישראלי לבניית אתרים לעסקים קטנים מצליח לעשות את הבלתי אפשרי – להפוך חלומות עסקיים למציאות מצליחה בעזרת שיטת מיתוג ובניית אתרים חדשה ("המגדלור"). סטודיו דוביז, שנוסד על ידי צמד יזמים נלהב, מוכיח כי עם הגישה הנכונה, ניתן לא רק לבנות אתרים, אלא גם לבנות הצלחות. נשמע טוב מידי? חוששים מן הצד הטכני של תחזוק האתר? קראו וגלו.

"הרצון העז שלנו לתרום לעולם מתממש. זאת דרך האפשרויות הבלתי מוגבלות שגילינו בעולם בניית האתרים והמיתוג לשוק הישראלי", מספר דימה פולשצ'וק, אחד המייסדים של סטודיו דוביז. "אנחנו לא רק בונים אתרים, אנחנו בונים עתיד עבור העסקים הקטנים בישראל". הסטודיו הישראלי לבניית אתרים לעסקים קטנים נולד מתוך תשוקה אמיתית לעזור ליזמים ובעלי עסקים קטנים להגשים חלומות. דימה פולשצ'וק וליאור באייר, צמד השותפים, הבינו שישנו פער גדול בשוק – עסקים קטנים זקוקים לנוכחות דיגיטלית חזקה, אך חסרים את הידע, הזמן או המשאבים ליצור אותה בעצמם. "ראינו שיש המון עסקים מדהימים בישראל, עם מוצרים ושירותים יוצאי דופן, אבל הם פשוט לא מצליחים להגיע לקהל שלהם מפחדים ממשיים על הצד הטכני או על צד העיצוב", מסביר ליאור. "הבנו שאם נוכל לגשר על הפער הזה, נוכל לעזור להם להצליח באמת".

הבעלים של דוביז, סטודיו ישראלי לבניית אתרים לעסקים קטנים

כשנפגשתי עם ליאור ודימה ידעתי כי מדובר בזוג מומחים עם מוחות מושחזים מאוד, אך לא שיערתי כי השינוי שהם מדברים עליו כה גדול ומשמעותי, הם מעבירים עסקים ממצב של – עסק קטן שמפחד ממחשבים ומחשיפה – לעוררות דיגיטלית של ממש וביטחון בשימוש באתר לבד מצידם של בעלי העסק. הסטודיו הישראלי לבניית אתרים לעסקים קטנים הזה הצליח לעזור לבעלי עסקים רבים להגדיל את המכירות שלהם, להרחיב את קהל הלקוחות ולבנות מותג חזק בעולם הדיגיטלי באמצעות אתר והשיטה היציבה שלהם.

"אנחנו לא רק בונים אתרים", מדגיש דימה. "אנחנו בונים מערכות אקולוגיות דיגיטליות שלמות. זה כולל אסטרטגיית תוכן, SEO (קידום אתרים אורגני), UX/UI (חווית משתמש ועיצוב ממשק) ועוד. הכל מותאם במיוחד לצרכים הייחודיים של כל עסק בנפרד, ומסתמך על שנים של ניסיון שצברנו אני וליאור".

איך התחיל הרעיון להקים את סטודיו דוביז?

דימה: "הכל התחיל כשסיימתי קורס פיתוח Full Stack. חשבתי שאמצא מיד עבודה בהייטק, אבל המציאות הייתה שונה. עבדתי במקומות שונים, אבל הרגשתי שאני לא ממצה את הפוטנציאל שלי. יום אחד, ליאור שלח לי הודעה בוואטסאפ עם המילה 'דוביז'. זה היה הרגע שבו הכל השתנה". ליאור מספר "אני הגעתי מעולם המיתוג והאסטרטגיה. ראיתי שיש המון עסקים קטנים אשר זקוקים לנוכחות דיגיטלית חזקה, אבל לא יודעים איך לעשות את זה. חשבתי שאם נשלב את הידע שלי עם היכולות הטכניות של דימה, נוכל ליצור משהו מיוחד".

מה היו האתגרים הגדולים ביותר בתחילת הדרך?

"האתגר הגדול ביותר היה להאמין בעצמנו", משתף דימה. "כשאתה מתחיל עסק חדש, יש המון ספקות. האם אנחנו מספיק טובים? האם יש מקום לעוד סטודיו לבניית אתרים בשוק? היו רגעים לא פשוטים". עוד הוסיף: "עבדנו קשה מאוד. השקענו שעות ארוכות בכל פרויקט, גם אם זה אומר לעבוד בסופי שבוע ובלילות. רצינו כי כל אתר שנבנה יהיה מושלם".

מה לדעתכם מייחד את סטודיו דוביז מבוני אתרים אחרים?

דימה: "אנחנו לא רק בונים אתרים, אנחנו גם דואגים לצד הטכני של האתרים כך שיהיו מותאמים 1:1 לשפה העברית, בונים מיתוג ועיצוב שלם סביב האתר, ועם לסכם – אנחנו בונים פתרונות עסקיים. אנחנו מבינים שהאתר הוא כלי שצריך לעזור לעסק להצליח. לכן, אנחנו משקיעים הרבה זמן בהבנת צרכי הלקוח, נוסף על בניית אסטרטגיה דיגיטלית מקיפה. אנחנו גם מאמינים בשקיפות מלאה. אנחנו תמיד מסבירים ללקוחות בדיוק מה אנחנו עושים ולמה. אין אצלנו 'חתול בשק' או הבטחות ריקות".

תגיד דימה, איך אתה מסביר את התופעה שכל כך הרבה עסקים בישראל אין להם אתר בכלל?

"הם מפחדים, בצדק, יש הרבה בעיות בתהליך של הקמת אתר, יש הרבה בעיות עם ספקים שאינם מומחים או בשנים הראשונות שלהם, וכמובן יש את הפחד הטכני".

תוכל להסביר לי מה אתה מתכוון?

"כן, כמומחה טכני, אני לגמרי יכול להבין למה קיים הפחד מן ההתעסקות הזו בתחזוקה השוטפת של אתרים. יש עדכונים שוטפים שצריך לעשות לאתר, יש חידושים במערכות שיוצאים כל הזמן, AI שנכנס בשנים האחרונות לתמונה ומרגיש כאילו נדרש מהם להשתמש בו עד זוב דם, המון תסכולים. למי שלא חזק בצד הטכני, זה בהחלט יכול להיות מרתיע".

אתם נותנים לזה איזשהו מענה? או פיתרון?

"בטח! אנחנו עם הלקוח מן ההתחלה ועד ההצלחה, לא עוזבים אף אחד באמצע, וגם לא אחרי התהליך, אלא להיפך! אנחנו מציעים שירות תמיכה טכני מלא לאחר בניית האתר, וגם יושבים עם בעל האתר החדש ומלמדים אותו כל מה שהוא צריך לדעת על איך להשתמש בו, כך שהוא יהיה עצמאי לגמרי בסוף התהליך איתנו".

בואו נדבר קצת על כסף. כמה עולה לבנות אתר היום?

ליאור מחייך ומשתף "היום, כבעל עסק צריך לפחות 10 ספקים כדי לחשוב על להקים אתר: מאפיין אתרים, צלם, מעצב, איש או אשת אופטימיזציה (SEO), מנהל מדיה שיפיץ את התכנים שעולים, עורך דין אשר ינסח את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות של האתר, כתב מנוסה לתכנים באתר, ו-מומחה בבניית אתרים או מפתח. חשבת שזה נגמר כאן? צריך לקנות פונטים (גופנים), צריך לקנות תמונות ממאגרי תמונות, צריך לרכוש מתחם שם לאתר (דומיין), וגם הוסטינג (שרת שעליו יושב האתר), ומה עם אבטחה לאתר? קשוח, לא?"

וואו, ממש מלחיץ, לא חשבתי על זה ככה.

"בניית אתר טוב היום יכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים. כאשר לא מכירים את הספקים אפילו שמעתי בקבוצה שאני חבר בה בפייסבוק על כאלו ששילמו קרוב ל-100 אלף שקל".

מה???

"נשבע. השוק הזה מטורף, והרבה מאוד בעלי עסקים לא יודעים למי ללכת, איזה ספק? איזה מעצב? איזה מפתח הוא טוב או לא? מצד אחד אתה רוצה אתר איכותי, שרץ מהר, שקל לתחזק אותו, שיגיע כבר מעוצב וממותג, ובעיקר, ממה שאני שומע מלקוחות, שיהיה שם מישהו – בן אדם – בצד השני לדבר איתו כשצריך. מצד שני כשאתה בעל עסק קטן ההוצאות לא נגמרות, ויש המון משימות חדשות בכל יום מחדש, שהרבה מפחדים להתקרב לזה בכלל".

נשמע מאוד מתסכל. כשאתה מציג את זה ככה מרגיש שצריך להיות גאונים במיתוג ופיתוח כדי לגרום לדברים האלה לעבוד באותו זמן ביחד, אז מה בכל זאת עושים?

"לא גאונים, אבל כן בעלי רצון לעבוד קשה, תשוקה, וזמן רב לבדיקות ומחשבה, אבל כשזה מגיע לכל זה מי שבוחר לעבוד איתנו בשיטת "המגדלור" רואה תוצאות יחסית די מהר. בגלל שאנחנו נותנים מעטפת ליווי מקיפה אז אין צורך ממשי בידע מקדים או השכלה, אלא רק לדעת לספר לנו על העסק ועל השירותים שהעסק נותן. אשתף אותך שאין כאן סוד גדול מאוד, אבל פשוט הרבה אנשים לא מעורים…"

נו.. לא למתוח! מה הסוד?

"בזמן שרוב בעלי העסקים עסוקים בלחפש מלא ספקים או לנסות ולפצח איך מקימים אתר בזכות עצמם, שלבסוף לרוב נראה כמו כולם ולא באמת מביא תוצאות, אצלינו הלקוח לא צריך לעשות כמעט דבר. הוא רק צריך לרצות, להגיע בזמן לפגישות איתנו, לענות על השאלות שאנחנו שואלים כדי להתאים את הפתרון הטוב ביותר בשבילו, ולאחר מכן להיות זמין לנו אם יהיו לנו עוד שאלות נוספות (ותמיד יש). התהליך עצמו הוא הקמת אתר אחד מנצח, סה טו!".

נשמע מעניין, מה המחירים אצלכם?

"אצלינו זה פשוט, המחיר הוא לרוב ללא שינויים, אתר מוביל לעסק קטן, זה באזור 15 אלף שקלים. זה כולל עיצוב, פיתוח, ואופטימיזציה למנועי חיפוש, וגם את כל נושא העבודה עם השוק הישראלי שמורגל לתנאים מסוימים, שאנחנו לא מצפים מבוני אתרים מתחילים להכיר, ולכן המומחיות כאן היא נקודת מפתח מאוד חשוב בעבודה על אתר".

דימה: "חשוב להבין שבניית אתר שעובד נכון היא השקעה. אתר טוב יכול להחזיר את ההשקעה תוך זמן קצר יחסית. אנחנו תמיד מנסים להסביר ללקוחות את הערך שהם יקבלו מראש. זה לא רק אתר אלא שיטה שלמה, שלוקחת את הלקוח יד ביד ולא משאירה בו גרם של אי וודאות".

לאן עוד הייתם רוצים להתפתח?

"כשאנחנו מסתכלים קדימה, אנחנו רואים עתיד מלא אפשרויות. אנחנו רוצים להמשיך לגדול, להתפתח ולחדש, אבל תמיד עם המטרה העיקרית שלנו בראש – לעזור לעסקים קטנים בישראל להצליח בעולם הדיגיטלי בעזרת אתר מעוצב ומפותח היטב".

מה העצה שלכם לעסקים חדשים שתוהים האם כדאי להם להקים אתר לעסק?

ליאור: "העצה שלי היא לא לפחד לקחת את הצעד. יהיו רגעים קשים ומותחים, אבל אם אתם מאמינים בתוצאה שאתם רוצים, אל תוותרו על אתר. וגם – אל תפחדו לבקש עזרה. אנחנו למדנו המון מן יועצים ומנטורים לאורך הדרך".

העתיד כבר כאן: הטכנולוגיות החדשניות שמשנות את עולם בניית האתרים

אחד הדברים שמייחדים את Dobiz Studio הוא השימוש בטכנולוגיות מתקדמות. "אנחנו תמיד בחזית הטכנולוגיה", אומר דימה. "אנחנו משתמשים בכלים מוכרים ואמינים כמו וורדפרס ו-Next.js כדי ליצור אתרים מהירים, דינמיים ונגישים. אבל מעבר לזה, אנחנו גם מנצלים את הכוח של מיתוג חזק וחקר קהל המשתמשים כדי לייצר נראות מבוססת תובנות עסקיות עמוקות ללקוחות שלנו. אנחנו מטמיעים מערכות סטטיסטיקה מתקדמות בכל אתר, זה מאפשר ללקוחות שלנו לקבל תמונה ברורה של הביצועים שלהם ולקבל החלטות מבוססות נתונים אמיתיים. יתרון נוסף הוא מכיוון שאני וליאור עובדים ביחד באופן שוטף ומלא, אז כל הזמן יש תקשורת בין הצד העיצובי לבין הצד המפתח".

למה זה בעצם יתרון כל כך גדול?

"כשיש תקשורת טובה ובריאה בין המעצב למפתח, התוצר הסופי שיתקבל הוא הרבה יותר טוב מאשר לעבוד עם ספקים שונים שלא מתקשרים אחד עם השני, וברגע שסיימו את העבודה, ובדרך כלל זה המעצב שמסיים ראשון, אז דמיינו מצב שבו המפתח לא מצליח להרים חלק מסוים בעיצוב והוא נמצא בדילמה מאוד קשה עם עצמו: האם לעשות משהו אחר על דעת עצמי במקום או פשוט לבטל חלק שלם באתר? הדוגמה הזו היא לא סתם מהאוויר, כן? זה סיפורים על גבי סיפורים שלצערי יצא לי לשמוע לא פעם מלקוחות, שהיה להם חזון לאתר שנראה בדרך מסוימת ובסוף קיבלו משהו אחר לגמרי ממה שסוכם מול הספקים. אז אצלינו זה לא רק שזה לא קיים, אלא בדיוק להפך, גם אם לא מצליחים, המעצב ואני עובדים ביחד צמוד עם הלקוח כדי לחשוב אסטרטגית מה ניתן כן לייצר לטובת העסק של הלקוח".

"אנחנו לא סתם ספקי שירות, אנחנו שותפים אמיתיים לדרך. אנחנו חוגגים את ההצלחות של הלקוחות שלנו בתוכנית 'המגדלור' כאילו היו שלנו".

מה נכלל בשיטה החדשה למיתוג ובניית אתרים, "המגדלור", שנוצרה על ידי סטודיו דוביז
מה נכלל בשיטה החדשה למיתוג ובניית אתרים, "המגדלור", שנוצרה על ידי סטודיו דוביז

השיטה החדשה שלכם למיתוג ובניית אתרים, "המגדלור", אפשר שנדבר על מה היא כוללת?

"ברור, אני רוצה לרגע לקחת אותך לים סוער בחורף, הגלים ניתזים, השמיים קודרים, הגשם ממטיר בחוזקה, אתה בספינה שלך מפליג ומנסה לנווט בסערה הכל כך קשה הזו, אתה לא מוצא את הדרך, ההתמודדות מכריעה. לפתע אתה רואה מולך באופק בזיק אור, אתה מתקרב אליו, ככל שאתה מתקרב האור חזק יותר, והדרך נפרשת לפניך. המגדלור, היא שיטה בה אנחנו, דואגים למשוט אותך מן הגלים, להכווין אותך ואת העסק למקום של בולטות, שונות, ייחודיות, בידול, דרך מיתוג, ובניית בסיס יציב וחזק של נוכחות דיגיטלית באמצעות בניית האתר שתמיד חלמת עליו. ממש כמו מגדלור שמראה לך בחשכת הסערה את הכיוון, כך, אתר ותדמית חזקים נראים ונשמעים למרחקים. אנחנו בעידן שבו הנכחה דיגיטלית היא בגדר חובה לבעלי עסקים קטנים, אנחנו גם בעידן שבו בעל עסק יכול לבחור: להיות עוד טיפה בים הסוער או להיות מגדלור ללקוחותיו, להאיר את הדרך לעסק שלו בתוך כל ההצפה הרשתית שקיימת היום".

ארבעת השלבים בדרך לאתר מנצח בשיטת "המגדלור" של סטודיו דוביז
ארבעת השלבים בדרך לאתר מנצח בשיטת "המגדלור" של סטודיו דוביז
ואיך היא עובדת? השיטה כלומר

ליאור מספר "בארבע שלבים, מתחילים עם זרקור אסטרטגי, מקיימים מפגש זום 1:1 מכירים את הלקוח ואת העסק, מבינים ושואלים שאלות על החזון והמטרות של הלקוח, ומתאימים אסטרטגיה דיגיטלית שתעזור להגיע אליהם (המטרות). בנוסף בשלב הזה לאחר המפגש, נאפיין את האתר, נבצע בדיקות טכניות (כמו הוסטינג ושרת), ונאסוף את כל התכנים והחומרים הדרושים (כמו לוגו, תמונות, טקסטים ומדיניות).

ממשיכים משם לשלב המיתוג, ניצור עבור הלקוח זהות מותגית ייחודית שתשקף את הערכים והייחודיות של העסק שלו. נכין גיידבוק (מדריך עיצוב) שיגדיר את השפה העיצובית של המותג, ונעצב את נכסי האתר, כולל עמודי האתר השונים. וכמובן, נקבל את אישורו של הלקוח לפני שנעבור לשלב הפיתוח.

הבא בתור, שלב פיתוח יציב, נטמיע את העיצוב במערכת שנבחרה (וורדפרס/Next.Js) תוך הקפדה על הפרטים הקטנים. נקיים ישיבת עבודה משותפת של המעצב והמפתח שתבטיח גימור מושלם. גם כאן, נקבל את אישור הלקוח לפני העלאת האתר לאוויר.

האחרון, לאחר שהאתר כבר עלה, הוא שלב חיזוק היסודות, בו ניצור ונעבור על התכנים באתר כדי לשפר את ה-SEO (קידום אתרים אורגני במנועי חיפוש), נכין דוקומנטציה מפורטת על האתר, נעביר אל הלקוח את הבעלות וההרשאות, ונקיים ישיבת סיכום עם ליווי על כל דבר באתר.

קניתם אותי, חייב לומר, אפשר רק להבין איך בעל עסק קטן שרוצה להקים אתר יכול להצטרף לתהליך מולכם?

"השיטה החדשה שלנו, המגדלור, היא די פשוטה להצטרפות, הדבר היחיד שיכול למנוע או לפסול בעל עסק מלהיכנס איתנו לשירות זה אם הוא לא רציני או לא גר בישראל, וגם אנחנו לא עובדים עם אנשים שחושבים שזה רק לשלם ולהיעלם, כי בסופו של דבר אם בעל העסק רוצה שהאתר יהיה מוכוון ספציפית לעסק שלו, אז אנחנו חייבים להיפגש, ולשבת ולתכנן יחד איך הדברים יראו. אנחנו יכולים לבנות כל סוג של אתר, עם כל סוג של עיצוב ומיתוג, אך הנשמה של העסק היא של הלקוח והוא ורק הוא מכיר את העסק שלו הכי טוב כדי לתת לנו את המידע הנכון שנעבוד איתו".

דימה מוסיף, "חשוב לומר, שאנחנו סטודיו בוטיק, ולכן הביקוש הוא מאוד גדול ביחס לכמות הלקוחות שאנחנו יכולים לקחת עלינו במקביל, ולפעמים לכן יש רשימת ממתינים".

"מי שבוגר ואהב את מה שדיברנו עליו כאן היום, ורואה עצמו לוקח בחזרה את העסק לידיו ומשקיע, יקבל אתר מנצח וברמה גבוה תוך 14-30 ימים מהיום. 'המגדלור' היא שיטה מוכחת לבניית אתרים ומיתוג מוצלחים, נבכה ביחד מהתרגשות ביום עליית האתר לאוויר".

סטודיו דוביז, סטודיו ישראלי לבניית אתרים לעסקים קטנים, מוכיח שעם תשוקה, מקצועיות ומחויבות אמיתית, אפשר לא רק לבנות אתרים, אלא גם לבנות הצלחות. הם ממשיכים להיות מקור השראה לא רק ללקוחות שלהם, אלא לכל תעשיית הדיגיטל בישראל. 

דימה וליאור, שמחתי לשוחח, זה היה מעורר השראה, ברור לי שאתם לא סתם עוד חברת אתרים.

״תודה לך, שמחנו להתארח ולשתף, אם גרמנו לבעלי עסקים להבין יותר טוב איך אתר טוב צריך להיבנות, איך לא לבזבז כסף ואיזה סוג של שיטה תעבוד יותר טוב, מבחינתינו זה שווה הכל!״.

הוספת תגובה

Back to top button